KYMMENEN KULUTTUA 2008 HETKEN NYYTISET

Päivitetty: 17.08.2016


24.12.2008

TERMINAALI?

WSOY:n kirjapainotalon väestösuojassa ollut toimintakeskus TERMINAALI on lopettanut toimintansa. Tämä tilanne antaa aihetta Porvoon RadioHarrastajien miettiä uudestaan kerhotila-asioita.

Keskustelemme johtokunnan kanssa tilanteesta ja mahdollisuuksista, ehkä vuoden alussa voimme tutkia tilannetta "joulukiireiden" jälkeen...

t: Eda

 

Olemme toki pahoillamme TERMINAALIn kohtalosta ja nuorison toimintatilan haihtumisesta.

Ehkä tässä olisi jotain synergiaa harrasteemme ja nuorten ajanviettomahdollisuuksien kanssa. Voisimme olla ehkä osatekijänä nuorille tarjolla olevista harrastemahdollisuuksista!

HPE: Eda


14.12.2008

RIG - HB9EDY

 

Tervehdyksiä Heikiltä HB9EDY - OH6EDY.

On QRV arki-iltaisin 7.060, paremmilla keleillä workkii kahtakymppiä oheisesta mobilerigistään! Tarkemmin 14.267 MHz tienoilla!

Tässä rigissä ei riitä mainita wateista; niitä on KILOITTAIN! Antennit ovat asiaa: vaikuttaisi, että 20 m monobanderi ja HF/UHF-dual myös. FB Heikki!


11.12.2008

QSL!

Ilta pidettiin suotuisissa merkeissä uudella ABB.... Öh, eiku ABC-asemalla Pernajan Gammelbyssä!

Osanottajia oli aika kivasti, melkein kuin perinteisillä kerhoilloissa.

 

(vas. kiertäen pöydän) Asko OH2JMF, Timppa OH2HXP, Tapsa OH2HXT, Jari OH2JRJ (+ 1st Harmonics Elmeri [piilossa]),
Erik OH2BPA, Leevi OH2FHN sekä Sakke OH2HXZ.

 

Asiat käsiteltiin ja QSL-kortit siirtyivät systeemissä eteenpäin.. Juttua riitti ja luisti..

Toisinpäin laajemmin: Elmeri OH2JRJ/1stHarmonics, Jari OOH2JRJ, Erik OH2BPA, Leevi OH2FHN, Sakke OH2HXZ,
Pöydän päässä Veka OH2HII, Asko OH2JMF, Pekka OH2JJM seisoskelee, Timppa OH2HXP ja Tapsa OH2HXT.

 

Ja loppukaneetissa kokoonnuimme kellon alle!

 

Tammikuussa lisää - edes - näitä kerhoillakkeita! Paikka vaihtuu - "jossain Porvoossa" ja siitä tiedotetaan näillä palstoilla ajoissa...

 

Sitä paitsi "vetämässä" on kerhovierailu vuoden vaihteen jälkeen Riihimäelle OH3AD:n vieraiksi. Esamatti OH2FBJ järjestää! 

Leevi OH2FHN, Miika OH2LOI, Pekka OH2JJM, Veka OH2HII, Asko OH2JMF ja Sakke OH2HXZ.

27.11.2008

TÄSMENNÖS: QSL?

Se QSL-ilta pidetään siellä missä oli tarkoituskin.

Muistelin itse väärin sen paikan nimen: se on GAMMELBY ja sen ABC-asema joka ennen oli ESSO-asema siinä moottoritien varrella.

 

Navigaattoriohjeeksi tulee Vanhankyläntie 77

 

Ja GPS'iin 60° 29' 07" N  -  025° 53' 48" astetta.

 

Tuliko 59? Ja QSL?

 


24.11.2008

QSL-ILTA

Pidetään tällä kertaa Koskenkylän ABC-aseman kahviossa 10.12.2008 noin klo 19 alkaen.

"Hassu" paikka on valittu siksi, että pitelemme näitä tapaamisiltoja eri puolilla Porvoota ja lähiympäristöä sen aikaa kunnes saamme sen oikean kerhotilan jostain järjestettyä.

Ja siksi tällä kertaa Koskenkylä, että meidän pätevä ja tunnontarkka QSL-miehemme Erik OH2BPA on sieltä päin; vielä kauempaa kotoisin joten ainakin kerran hänellä on vähän lyhyempi matka tulla tilaisuuteen! FB & TNX Erik!

 

Matkustamisen "synkronoimiseksi" voimme mennä kimppakyydillä ja poimia Timppakyydin Ilolasta mukaamme! Järjestellään asiaa niin se onnistuu!

Voin toimia kyytiorganisaattorina joten QSO toistimella [OH2RUB] tahi suorillakin käy kun ääniä kuuluu toosasta ja 0400 49 48 46 auttaa aina! t: Eda


12.11.2008

JOHTOKUNNAN KOKOUS 2008-04

Pidettiin eilen illalla tilapäistiloissa Invenorilla Linnankoskekatu 27.

 

Paikalla olivat puheenjohtaja Timo Keskinen OH2HXP, Eda Ekström OH2LXB, Esamatti Käkelä OH2FBJ ja Asko Henriksson OH2JMF.

 

Jouduimme toteamaan, että kerhotilan rakennusprojekti ei tule toteutumaan. Sen sijaan neuvottelemme kerhoiltakokoontumispaikasta Gammelbackassa. Tavoitteena olisi saada kokous kerran kuussa, perinteisesti kevät- ja syyskaudeksi. Neuvottelut ovat jo hyvällä alulla. Niiden tuloksista - ja uskottavasti ensimmäisestä kerhoillasta pitkään aikaan - kuulemme hetikohta tällä palstalla sopimusten selvittyä.

 

Ymmärrettävää on, että OH2ABB on edelleen vailla "kotia", niihin tiloihin ei voida saada hamshackia sitten millään.

 

Tähän liittyen aloitamme tunnustelut ja mahdollisuudet neuvotella Porvoon Kaupungin kanssa pitempiaikaisesta tilasta johon voisi saada kerhoaseman toimintaan. Ehkä myös jonkin tasoisen kerhotilan. Siitä sitten kuulemme myöhemmin kun asiasta on oikeaa tiedotettavaa.

 

Vaihdettuamme pankkia lopetamme edellisen SAMPO-PANKIN tilin aivan pikapuoliin.

 

KERHON UUSI TILINUMERO ON: AKTIA - PORVOO 405000-110826

 

Johtokunta päätti palata vuoden 2006 vuosikokouksen mukaiseen investointiehdotuksen toimeenpanoon koska kerhotilaprojekti ei tuonut toivottua lopputulosta.

Hankintalistalla ovat antennianalysaattori sekä antenniviritin kerhon rigiin.

Tilille jää tämän jälkeen aivan kohtuullinen "pohjakassa" tulevia menoja varten joista oleellisempana on huomioitava tuleva kerhoiltatilojen vuokra.

 

Päätimme myös aktivoida pahasti pysähtynyttä kerhotoimintaa hankkiutumalla jonkun radioamatöörikerhon vieraaksi (.... ..) viimeistään alkavalla kevätkaudella.

 

Näin käymme joulua päin..


25.10.2008

HAM SHACK OH2EDA / OH2LXB

 

Melkein valmis: Diamond X-500M 20 m agl (vuosimalli 1992 - ollut tuulessa 13 vuotta josta on hyvä nyt jatkaa..) sekä ICOM AH-4 lanka-antenniviritin joskin..

 

..se lanka-antenni on nyt vielä niinkuin "käärmeantennina" pitkin pahvikattoa... Pitäisi vielä härvelöidä/virvelöidä lähipuihin mutta otollista tilaisuutta ei ole vielä saatu aikaiseksi. Sen jälkeen vielä nippusiteillä kaapelit kauniisti kasaan..

 

Loiva S-kaari... Jolla on saatu 46 m antennikuparia mahtumaan ~ 20 m matkalle.. Ei hyvä. Mutta huonomminkin voisi olla.. F-maahan on tyrkätty...

Asennus on keli- (lue: kosteus-)herkkä. Kuivalla säällä virittää kaikki bandit aika hyvin 160 m <=> 6 m mutta sadekelillä ovat 17 m ja 21 m SWR:t yli 1:3:n. Miten sitten lumikuorman kanssa lie?

 

Pehmonarua etteivät "soittele" tuulessa...

TNX Allu OH2HTA, Esamatti OH2FBJ sekä erityisesti Kalle OH2BIA!

 

Working End of OH2EDA. Niin on simppeli hamshack'iksi, että ihan hävettää.. Ja että vielä päivystää FM-taajuutta!

 


12.09.2008

TURVA 2008 LOVIISASSA

 

Toimipiste oli Ankkurituulesta n. 100 länteen: OJ2LXB QTH 60° 27' 30"N - 026° 11 ' 33" E asl 16 m.

 

"Värikoodatut" ja merkkikirjaimilla erotetut kuponkipinot niin sujuu se kunta-asema yhden hengen miehityksellä.

 

Kaikki asemat toimittavat aluejohdon kautta harjoituksessa tuotetun kirjallisen materiaalin eteenpäin loppuyhteenvedon valmistelemista varten. (kuten viimeksikin 2003)

 

(toim. huom. OJ2LXB siirtyi 1½ tuntia harjoituksen jälkeen lähtien Porvoosta Rääkkylään OHEDA:ksi muuntuen HF-työskentelyä varten joten tämän sivun päivittäminen jäi heikkojen tietoliikenneyhteyksien (GPRS-GSM) vuoksi näin myöhäiseksi).


4.09.2008

TURVA 2008

HARJOITUKSEN SUUNNITTELU-, MATERIAALIN JAKO JA SANOMAKOULUTUSTILAISUUS

Pidettiin keskiviikkona 3.9. aluevastaavana toimivan Kalle Sihlmanin OH2BIA johdolla tilapäistiloissa.

 

(vas.) Kalle OH2BIA, Esamatti OH2FBJ, Pekka OH2JJM (selin) Jouni OH2JIU Miika OH2LOI, Jari OH2JRJ ja etualalla Miika OH2GEZ.

 

Kävimme Kallen johdolla läpi sijoitukset ja toiminnan suuntaviivat. Harjoituksen johtoryhmästä Jouni OH2JIU täsmensi Itä-Uudenmaan alueen viestinvälityksen synkronoinnin harjoitusjohtoon joka toimii Ikaalisissa. Varmistimme tekniikan toimivuutta tietotaidollamme ja monistimme harjoituksessa tarvittavan muistiinpanomateriaalin.

Suusanallisesti harjoittelimme radioliikennettä, viestin antamista ja vastaanottamista sekä Pelastusviranomaisten viestilomakkeiston täyttämistä asianmukaisesti.

Tässä vaiheessa tilanne vaikuttaa kohtalaiselta.

 

By The Way..

Jouni OH2JIU oli hiukan huolissaan heikosta 3G-GSM-kentästä kellaritilassa.

Eikä turhaan: puhelin kuitenkin helisi pariinkin kertaan ja hän tassutteli portaiden yläpäähän keskustelemaan.

Lopputulokseksi tuli, että hänen oli lähdettävä kesken harjoitusharjoituksen tosielämän liikenteeseen VapePa-hälytyksen vuoksi: henkilöetsintä oli laajentumassa yön tullen metsäalueille joita oli pelastushelikopteri tulossa lämpökameralla perkaamaan kuumat kävelijät pimeydestä! Ensin Keravalle hakemaan VaPePa-VIRVEpuhelimet ja siitä Hyvinkäälle varmistamaan air-to-ground-viestiyhteydet pelastushelikopterin ja VapePa-etsintäpartioiden välille.

Toivotimme Jounille & ryhmälleen onnekasta etsintää! Aamun lehdistä sen toteamme..

 

Itä-Uudenmaan kuntamiehitys:

Nro Kunta Operaattori   TURVA 2008 idea
018  ASKOLA OJ2LOI ...... Tilanteessa jossa jostain syystä valtakunnassa menetetään sähköverkko ja/tai (sen seurauksena ennepitkää) matkapuhelin- ja viranomaisviestiverkot.

Varaudutaan mahdollisuuteen, että radioamatöörit omalla kalustollaan ilman ulkoista sähkönsyöttöä kykenevät muodostamaan Suomen kunnat kattavan viestinvälitysverkoston viranomaisten tarpeita varten.

407 LAPINJÄRVI OJ2JRJ
424 LILJENDAHL  
434 LOVIISA OJ2LXB
504 MYRSKYLÄ OJ2BVY
585 PERNAJA  
616 PUKKILA OF2ABB
638 PORVOO OJ2JJM
701 RUOTSINPYHTÄÄ   
753 SIPOO  

TYÖSKENTELYTAAJUUTEMME ON 145.425 MHz


31.08.2008

TURVA 2008

Sanomaharjoitus pidetään keskiviikkona 3.09.2008 klo 20 alkaen Porvoossa Linnankoskenkatu 27 P2 [Ex-tilapäiskerhotilassa].

Käymme siinä läpi sanomalomakkeiden käytön ja täytön sekä hiukan suusta suuhun harjoitusliikennettä.

Tilaisuutta vetävät Kalle OH2BIA sekä Eda OH2LXB

Tervetuloa!


29.08.2008

ANTENNA PARTY

 

..on Edalla tulevana viikonloppuna! (30. tai 31.8.) lauantaina tai sunnuntaina - tarkennetaan päivä ja kellonaika miten kavereille sopii parhaiten.

Tarkoituksena on saada kahdessa vaiheessa - eri viikonloppuina - ensin: kaapelivedot kerrostalon kanavien kautta ja lyhennettävä antennimasto tasakatolle seisoskelemaan. Ja kattoluukusta ylös: tikkaita ei edes ole!

HF/50 lanka-antenni vedetään sitten toisella kerralla lähipuihin.

 

Ilmoitatko tulostasi? 0400-49 48 46

t: Eda


27.08.2008

TURVA 2008

..on kansallinen kriisiviestiharjoitus jossa radioamatöörit sijoittuvat jokaiseen Suomen kuntaan ja pitävät yhteyttä harjoituksen johtokeskukseen Tampereelle. Lisäksi pidetään ns. poikittaisyhteyksiä eri kuntien viestiasemien välillä.

Itä-Uudenmaan viestiharjoituksesta vastaa Porvoon RadioHarrastajien VaPePa-vastaava Kalle Sihlman OH2BIA. Hänen johdollaan pidetään vielä yksi harjoitustilaisuus josta ilmoitetaan tällä, sekä ajankohtaista-sivullamme.

Miehitämme Itä-Uudenmaan kunnat [018] Askola, [407] Lapinjärvi, [424] Liljendahl, [434] Loviisa, [504] Myrskylä, [585] Pernaja, [616] Pukkila, [638] Porvoo ja [753] Sipoo.

 

Toiminta kestää 6.9. klo 11.00 - 15.00 välisen ajan.

Turva 2008-radioamatööriliikennettä saa seurata kuka tahansa kuten kaikkea radioamatööriliikennettä. Sitä on kuultavissa 3,5 MHz:n, 7,0 MHz:n, 144MHz:n ja 432MHz:in taajuusalueilla. Osa viestiharjoitusviestinnästä käyttää digitaalimodea.


18.07.2008

KUVAT AURORA 2008 KESÄLEIRILTÄ

Nyt tyrkätty tänne nettiin.


15.07.2008

AURORA 2008

Kiittäen hyvästä ja mielenkiintoisesta SRAL kesäleiristä kaikkia OH6AD:n operaattorihenkilöitä palaamme muistoihimme tuotapikaa kuvallisen sivun myötä kunhan olen saanut sen räpellettyä jonkinmoiseen kuntoon!

Tarvitsen taas (edelleen ;~) tunnistusapua henkilö/kutsutietojen päivittämistä varten joten palaute omakutsullani on oiva apu bongatessasi tuntemattomista tuttuja oheistamalla minulle ko. tiedot, korjaukset ja ehkä lisäinfoakin!

TNX CUAGN 73's de Eda OH2LXB/OH2EDA.


 

18.06.2008

MARIO DL5ME & GÜNTER DG3HWO IN FINLAND FER IOTA EU-097

 

 

(c) Miika OH2LOI

THE SPIDER ANTENNA (c) Miika OH2LOI

 

ELEMENT CONNECTIONS & ROTATOR (c) Miika OH2LOI

 

ANTENNA TEMPORARY BASE ON EMASALO EU-097 (c) Miika OH2LOI

 

SWEDISH TOUR ON 2007 - SPIDER ON WIND

 

OR GROUND HUGGING!

 


15.06.2008

TURVA 2008

Turva 2008-viestiharjoitukseen syyskuun 6. päivänä tarvitaan Itä-Uudellemaalle vielä "pari toimipistettä". Puolet on jo miehitetty kymmenestä kunnastamme!

 

Miehitettyjä kuntia 15.6.2008 ovat:

Askola, Pukkila, Sipoo, Myrskylä ja Porvoo. Vielä kaivattaisiin radioamatööriasemat Lapinjärven, Liljendahlin, Loviisan, Pernajan ja Ruotsinpyhtäälle!

 

Asema muodostuu mobileradioamatööriasemasta joka toimii oman sähkön varassa muutaman tunnin, operaattoreista, yksi radioamatööri ja yksi - kaksi henkilöä jotka voivat olla radioamatöörejä tai sitten ei..

 

Kiinnostuneita pyydetään ilmoittautumaan Kallelle OH2BIA (omakutsu @sral.fi toimii!) SRAL AURORA 2008 kesäleirillä Hankasalmella lisäinformaatiota tilaisuuksissa.


14.06.2008

AVUSTUKSET

Olemme saaneet tiedon, että kummatkin avustusanomuksemme on hyväksytty sekä Porvoon kaupungin, että säästöpankkisäätiö AKTIA:n puolelta.

Kiitämme sydämellisesti kumpaakin tahoa!


29.05.2008

KERHOILLAT KEVÄÄLTÄ 2008 PIDETTY

On ymmärrettävää, että muut kiireet ja iloinen ulkoilma lämmettyään kutsuu jo muuallekin kuin laskeutumaan "kellaribunkkeriin" jonne ei päivä paista eikä kuu kumota joten paikalla oli viisi vähemmän vilkasta kerholaista. Sillä näet nimittäin (osta kiikari) olivat Jösse OH2HXS jo reipastuneena VFB!, Kurre OH2JVS, Erik OH2BPA sekä Leevi OH2FHN. Ja kameran takana Eda OH2LXB.

 

(vas) Erik OH2BPA, Kurre OH2JVS ja Leevi OH2FHN.

 

Kesälomailemme hetken ja tapaamme (mahdollisimman monia) Hanka(la)salmen Revontuleen 1) heinäkuussa! Tule sinäkin SRAL kesäleirille OH6AD:n huomaan!

 

OH2EDA/7 QRV ajoittain kesän mittaan... Kesän, syksyn kuluessa myös KP20UJ-ruudussa ilman /7 - HFFB!

 

1) ks.  Revontulet            PS. Virittäkää VHF-UHF-scannaukseen: toistinasemat! Huom. muitakin toistimia voi paikalle kajahtaa kuuluville!


20.05.2008

AURORA 2008 SRAL KESÄLEIRISIVUT AVATTU!

osoitteessa www.oh6ad.fi/kesaleiri2008

 

10-13.7.2008 HANKASALMELLA!

 

On netti-ilmoittautumismahdollisuus! FB!

 

Lisää tietoa tulee kun on lisää tietoa!


16.05.2008

50-52 MHz käyttö Uusimaa 2008-pelastusharjoituksessa

Viestintävirasto tiedottaa taajuusalueen 50-52 MHz tilapäisestä
poikkeavasta käytöstä. Viestintävirasto on Radioamatöörimääräyksessä
(6G/2007 M) osoittanut kyseisen taajuusalueen Suomessa toissijaisin
oikeuksin radioamatööriliikenteelle.

Naton Euroatlanttisen kumppanuusneuvoston (Euro-Atlantic Partnership
Council, EAPC) ja rauhankumppanuuden (Partnership for Peace, PfP)
siviilisektorin puitteissa järjestetään Suomessa kansainvälinen
pelastusharjoitus 1.-5.6.2008.

Tähän Uusimaa 2008-harjoitukseen liittyen käytetään

pääkaupunkiseudulla ja Tuusulan kunnassa touko-kesäkuun
vaihteessa radiotaajuuksia taajuusalueella 50-52 MHz myös
radiotaajuusmääräysten mukaiseen ensisijaiseen siirtyvään liikenteeseen.

Viestintävirasto muistuttaa, että radioamatööriasemien on
Radioamatöörimääräysten mukaisesti väistettävä taajuusalueella 50-52 MHz
käytävää muuta liikennettä, ja tämä koskee myös Uusimaa 2008-harjoitusta.


1.5.2008

TILINPÄÄTÖSKOKOUS JA JOHTOKUNNAN JÄRJESTÄYTYMINEN

 

Pidettiin samassa yhteydessä kerhoiltana.

 

Johtokunnan tehtävänjako oli itseasiassa sama kuin edellisenä vuotena/toimikautena:

 

puheenjohtaja Timo Keskinen OH2HXP
varapuheenjohtaja, jk jäsen Ernst Ekström OH2LXB
johtokunnan jäsen Esamatti Käkelä OH2FBJ
johtokunnan jäsen Asko Henriksson OH2JMF
johtokunnan jäsen Miika Lindahl OH2GEZ
sihteeri Ernst Ekström OH2LXB
varainhoitaja Miika Keipi OH2LOI
jäsensihteeri Ernst Ekström OH2LXB
OH2ABB asemamestari Esamatti Käkelä OH2FBJ
koulutusvastaava Toimi Piela OH2JRO
QSL-manageri Erik Rosenqvist OH2BPA
tiedotusvastaava Ernst Ekström OH2LXB
VaPePa-ohjaaja Kaarlo Sihlman OH2BIA
Vammaisohjaaja Tomi Piela OH2JRO
Kilpailuvastaava Erik Rosenqvist OH2BPA

 

Koollekutsuttu Yleiskokous päätti tilinpäätöksen olevan asianmukainen ja antoi tilintarkastajien lausunnon mukaisesti vastuuvapauden tilivelvollisille, eli johtokunnan jäsenille.

 

(vas) Timo Keskinen OH2HXP, Asko Henriksson OH2JMF (selin) Esamatti Käkelä OHO2FBJ (takanaan) Miika Keipi OH2LOI, Jari Sorvali OH2JRJ, Kurt Söderström OH2JVS ja (etualalla) Erik Rosenqvist OH2BPA.

 

(vas) Jari Sorvali OH2JRJ, Miika Keipi OH2LOI, Kurt Söderström OH2JVS sekä Esamatti Käkelä OH2FBJ.

 

Ja Uolevi Ranta OH2JJI sekä Göran Roos OH2HXS


30.4.2008

KERHOLEHTI.PDF

..josta pääsee lukemaan sen ns. Technicolor-väreissä ;~)


22.4.2008

KERHOLEHTI 2008 - 2

Kutsu tilinpäätöskokoukseen (30.4.) ja jäsenmaksulomakkeet (eräpäivä 1.7.2008) ovat lähteneet tänään (22.4. tiistaina) liikkeelle Itelloituna II luokkaan.

 

Kerholehti tulee myöhemmin nettiin pdf-tiedostona löytyen KERHOLEHDET-osiosta.


27.03.2008

VUOSIKOKOUS 2008

..pidettiin kerhoillan yhteydessä 26.03.2008 klo 18 alkaen Linnankoskenkatu 27 P 2 tiloissa.

Paikalle saapui mahtavasta lumipyrystä huolimatta (..sen vuoksi?) kymmenen (10) kerholaista.

Vuosikokousdokumentit hakusessa. (vas) Kalle OH2BIA, Tapsa OH2HXT, Reiska OH2HK ja Erik OH2BPA. Taustalla Miika OH2LOI/P ja Esamatti OH2FBJ.

 

Käsiteltiin sääntömääräiset asiat lukuunottamatta toimintakauden 2007 tilinpäätöstä ja vastuuvapauden käsittelyä. Johtuen yhtensattumista aikataulujen ja vielä tilipankkimme järjestelmähäiriöistä johtuvia dokumentoinnin puutteista.

 

Mutta pääasiat tulivat selville.

Toimintakauden 2008 hallinnossa jatkavat:

johtokunnan jäseninä:

Täydellisempi esittely toimihenkilöistä on  VIRALLISIA-sivulla.

 

Jäsenmaksuja päätettiin vihdoin korottaa:

15,00 € / vuosi: (varsinainen) jäsen, kannatusjäsen (yksityishenkilö)

7,50 € / vuosi: nuorisojäsen, eläkeläisjäsen, perhejäsen

150 € / kertamaksu: ainaisjäsenyys

150 € / vuosi: kannatusjäsen (yhteisö)

 

Kerhon vuosikokous päätti Reino Janhusen OH2HK ja Asko Henrikssonin OH2JMF ehdotuksen perusteella nimittää kerhon perustajajäsenen ja monivuotisen toimihenkilön Ernst Ekströmin OH2LXB/OH2EDA kerhon kunniajäseneksi.

 

Eda OH2LXB vastaanottaa kunniataulun Reiskan OH2HK ojentamana ja kerhon puheenjohtaja Timppa OH2HXP sekä valtuuttaa että todistaa toimituksen tapahtumisen!

 

Tilaisuudessa kerhon kunniajäsen Reiska OH2HK piti meille "sanansaattajia ja viestintuojia" esitelmänsä.

 

Tilapäistila oli tarkoitukseensa sopiva mutta hankala esitystilaksi. Tälät puolen kaapistoa Reiskan OH2HK esitelmää seurasivat Leevi OH2FHN ja Miika OH2LOI sekä lähempänä valkoseinää Tapsa OH2HXT sekä Kalle OH2BIA.

 

 

Innokasta jutustelua kerrankin kerhotapaamisen yhteydessä. Eda OH2LXB ja Reiska OH2HK, taustalla Esamatti OH2FBJ sekä Leevi OH2FHN.

 

Ja loppumetreillä pulla poskeen.. Kalle OH2BIA, Timppa OH2HXP sekä Esamatti OH2FBJ.

 

Kiitän kerholaisia osoitetusta luottamuksesta! t: Eda OH2LXB

 


22.03.2008

SAPELIEN KORKEANPAIKAN LEIRI VUODELTA 2008 ON PIDETTY

Kuvia on koottu Sapeli-sivulle!


19.03.2008

"Sanansaattajia ja viestintuojia"

Kerhon vuosikokouksen yhteydessä kerhomme kunniajäsen Reiska OH2HK tuo meille nähtäväksi "Sanansaattajia ja viestintuojia" - kesto 40 min. Mode: .ppt.

Tervetuloa seuraamaan! Kahvin & pullan kera!


28.02.2008

JOHTOKUNNAN KOKOUS 2008-1

Pidetiin kerhoillan yhteydessä 27.2.2008 klo 19:20 alkaen.

Jäsenmäärämme on tällä hetkellä 48 jäsentä.

Päätettiin vuosikokousvastuista.

Muutetiin kerhon toimintastrategiaa niiltä osin mikä liittyy kerhotilan käyttöönsaattamiseksi. Tähän kuuluen kaikki muut investointipäätökset jouduttiin toistaiseksi perumaan taloudellisin perustein.

Kerhotilatyörymäksi muodostui Timo OH2HXP, Asko OH2JMF sekä Tapsa OH2HXT.

Todettin jäsenmaksamattomia jäseniä olevan kolme (3) henkilöä joille on saatettu tieto jäsenyyden katkeamisesta 1.4.2008 elleivät siihen mennessä maksa / ilmoittaudu jäsensihteerille (Eda OH2LXB).

Muut asiat olivat lähinnä toistinasioita:

Olemme saamassa 70 cm toistimellemme (QRV 1996 kop-kop) varalaitteen.

Saamme myös uuden toistimen Rx/Tx;n käyttöömme kunhan laitteistoa vielä säädetään ja konffataan OH2RUB:iksi.

Ja avaamme neuvotteluyhteyden tutkiaksemme mahdollisuutta saada 2 m toistimen Porvooseen. Palataan tilanteeseen kesän mittaan..


28.2.2008

KERHOILTA 2008 - 2

Pidettin kotoisissa merkeissä tilapäistiloissa. Ohessa vietettiin myös Edan 60v. kakkukahveja!

(vas selin) Timppa OH2HXP, Pekka OH2JJM, Sakke OH2HXZ ja takana Jari OH2JRJ, Miika OH2GEZ sekä Miika OH2LOI.

 

SRHS:n lehteä (TNX Reiska OH2HK) lukemassa Jari OH2JRJ - Pekka OH2JJM nojailee.

 

Miikan OH2LOI NUMBER ONE! Leevi OH2FNH toteaa tilanteen..

 

Käsittämättömiä käsikoneita!

Ja karkkia kans...

 


27.2.2008

KERHOLEHTI 2008-1 NYT MYÖS LEHDESSÄ

..ihan TechniColor-väreissä! Ole hyvä!


14.2.2008

EESTI SUVELLAAGRIS

 

From: "Arvo Pihl" <arvo@apollo.ee>
To: <hobi.erau@lists.ut.ee>, <cq@erau.ee>
Date: Tue, 12 Feb 2008 22:33:53 +0200
Subject: [Cq:72] eelinfo suvisest kokkutulekustTere, edastan eelinfo meie suvise kokkutuleku kohta - sama infotekst saab üles ka kodulehele.

Eesti raadioamatööride 45. suvelaager - Jõekääru 2008


Traditsiooniline suvine raadioamatööride kokkutulek peetakse sellel aastal Pärnumaal, Jõekääru kämpingus, üsna Pärnu linna külje all. Üritus toimub juuni viimasel nädalalõpul, s.o. 27.-29. juunini.
Kuna kämpingul on olemas ka väga informatiivne kodulehekülg, siis siinkohal Jõekääru pikemat tutvustust tegema ei hakka - vaadake ise www.joekaaru.ee !


Majutuse broneerimiseks palume soovijatel ühendust võtta Tõnu Elhiga (ES2DW) - e-mail es2dw@erau.ee või tel 51 33851. Täpsem ajakava ning ürituste programm saab paika kevadepoole. Kõik ettepanekud kokkutuleku põnevamaks muutmiseks on samuti teretulnud - neid ootavad pärnakatest korraldajad eesotsas Ako, ES8AY-ga.

Kohtumiseni suvelaagris! Korraldustoimkond 73, de ES2MC

 

[Fin-Ham] TNX QSP OH1FT


12.2.2008

OH2ABB & OG80ABB

QSL-kortit ovat nyt maailmalla. Jos tunnet, että sinulta puuttuu tämä yhteyden varmistamiskortti niin ota yhteyttä QSL-manageriimme Erik OH2BPA

 

 

 

 

 

 

 9.2.2007

ESPOON TOISTIMET

ERIK OH2LAK tiedottaa:


Espoon Radiokerhon OH2RCH-toistimet, Juhanilan 2m kapeakanavatoistin taajuudella 145.7875 MHz sekä 70cm APCO25-digipuhetoistin taajuudella 434.975MHz on nyt kytketty koeluontoisesti yhteen.

 

Kokeilu jatkuu toistaiseksi kunnes muuttuu pysyväksi, koekäyttöjakson aikana havaitaan yhteenkytkennässä mahdollisesti tapahtuvat virhetilanteet yms. ja toteutetaan tavat ylittää ongelmat.

 

Yhteenkytkentä on valinnainen, eli se voidaan tarvittaessa kytkeä pois päältä, ja 2m toistin voidaan komentaa vain monitoroimaan digipuhetoistimen liikennettä, ilman että 2m
workkiminen kuuluu digitoistimellekin.

Tervetuloa kokeilemaan! 73 Erik OH2LAK

 

[Fin-Ham]


31.1.2008

Ist KERHOILTA 2008

Saatiin keskiviikkona pidettyä hyvässä järjestyksessä tilapäistiloissa.

 

Paikalla kiltisti Erik OH2BPA, Pekka OH2JJM, Tapsa/Paplo OH2HXT, Sakke OH2HXZ, Timppa OH2HXP takanaan Miika OH2GEZ.

Edalta OH2LXB kutsu ja opastus OH2RUB:illa kävi sujuvasti paitsi OH2LXB/P myös Sonera 23 cm via 2,4 Ghz.

OG80ABB-QSL:t on nyt kaikki lähetetty. Porvooseen taisi olla "pisin matka" saadessamme nyt korttimme. Tapsa/Paplo OH2HXT poseeraa onnellisena!

Jonka jälkeen myös Miika OH2LOI saapui paikalle. Sakke OH2HXZ venyttelee, Erik OH2BPA odottaa ja Pekka OH2JJM kuuntelee..

Ja Erik OH2BPA myös workkii! Todisteet tässä!


25.1.2008

ad

Joitain harrasteemme mainoksia menneeltä vuosituhannelta.

Scannaukset on pakko esittää 1:1 suhteessa että niitä pystyy lukemaan. Siksi tiedostot ovat "pikkuisen suuria"; ei liene ylitsepääsemätön haitta näinä laaaaaaaaajakaista-aikoina!

 

Tässä yhteydessä kiittäisin Mannerheiminkadulla ollutta Veikon Konetta jonka esittelyjä kävin monasti kuolaamassa ennen koolin saamistakin. Kun sitten koolini sain heillä oli juuri HAM-homma loppumassa; enää joitain tarvikkeita tyhjien hyllyjen nurkissa ja alan roinaa lattialla. Nyyhh.. Ei tullut Kenwoodia..

Sitten jouduinkin valtuutetun ICOM-piirimyyjän käsittelyyn. Ensin piti latoa setelit TV-Avun tiskiin ja hän laski ne tarkkaan. Sitten vasta otettiin IC-W2E-paketti hyllyltä alas..


25.1.2008

SAPELIT - KUUSENKARISTAJAISKUVIA!

Toimittanut Pekka OH2JJM / Monni1 (tästä!)


25.1.2008

KERHOILLASSA MM.:

 

QSL-korttiliikenne liikahtaa!

Erik OH2BPA on huolehtinut OH2ABB- sekä OG80ABB-korttien tilanteen ajantasalle. Siitä lämmin kiitos OM Erikille!

Hän myös vie sopivassa yhteydessä nyt kerhoiltaan tuomanne QSL:t Liiton toimistoon.

CUAGN


22.1.2008

KERHOILLAT JATKUVAT !

Nyt kerran kuussa tilapäistiloissa!

30.1, 27.2, 26.3, 30.4 ja 28.5.2008 - klo 18 - 20.

Ks. kerhoiltasivu

Jonne lisätty kuvallinen opastus!

Näin pääsemme tämän kevään niin pitkälle, että varsinainen kerhotila saadaan kunnostettua OH2ABB-kerhoasemineen ja kahvinheittimineen!

 

Vuosikokouksen pidämme 26.3.2008 kerhoillan yhteydessä.

Jokainen kerholainen saa sitä ennen kerholehden kotipostiinsa!


6.1.2008

KERHOTILA

On ongelmamme. Se edellyttää reipasta, runsasta talkoohenkeä!

Päivämäärät ja kellonajat ilmenevät AJANKOHTAISTA-sivulta sitä mukaa kun niitä tulee eteen..

Tulokset kerrotaan sitten täällä UUTISET-sivulla.


6.1.2008

SRAL 2007 SYYS -sivustolinkki nyt historia-osion kautta! Sehän on historiaa..


(2009)