KYMMENEN KULUTTUA 2007 HETKEN NYYTISET

Päivitetty: 17.08.2016


23.12.2007

KERHOTILA

Porvoon RadioHarrastajien kerhotila tulee olemaan Peippolassa Askon OH2JMF tontilla.

Siellä ei olla vielä päästy asian edistämiseen suuressa mittakaavassa mutta ensivuonna 2008 tapahtuu. Tilanteesta, talkoista ja kerhoprojektista tiedotetaan tällä sivulla aina tapahtumien mukaan!


5.12.2007

QSL !    

Kerhon OH2ABB- ja ennenkaikkea OG80ABB-kortit ovat nyt juuri työn alla!

QSL-manageri Erik OH2BPA tekee työtä niiden parissa ja lokikirjojen sivut käyvät kuumina! HFFB!

Kortteja alkaa tulla toimiston kautta tuossa pikkuhiljaa: se suuri odotus, että Porvoon RadioHarrastajatkin saavat vihdoin korttinsa liikenteeseen, on kohta ohi!

 

Paljon, ja sekavasti on liikennöity OH2ABB-koolilla sitten sen saamisen 1995. Selvitämme ja postitamme! Be pat[i]ent!


19.11.2007

SRAL 2007 SYYSKOKOUS

 

Riihimäellä kameran kanssa oli Pekka OH2JJM.

 


3.11.2007

SUROVA 2007

Suuronnettomuusharjoitus 2007

 

Kerholaisemme ottivat osaa SUROVA 2007 harjoituksen viestintään VaPePa-vetäjämme Kallen OH2BIA johdolla. Mukavasti meitä oli paikalla 1+3 eli Esamatti OH2FBJ, Miika OH2LOI sekä Eda OH2LXB. Heti-ryhmän viestihenkilöitä paikalla olivat Jouni OH2JIU, Sari, Mikko, Irina sekä Juha OH3HPU.

Kokoontumisen jälkeen ajoimme tapahtumapaikalle Harabackaan.

 

Jounin johtaessa koko viestintää pystytimme ripeästi Mikon opastuksella viestiaseman tilavaan telttaan. Kalle & Jouni sukkuloivat teltan ja johtoautojen välillä ja Jouni virve-päätelaitespesialistina opasti myös virkavaltaa löytämään yhteistyökanavat. Mikko istahti viestin puikkoihin hoitaen virve-päätteiden jakelun liikkuville partioille sekä pitäen yhteyttä niihin kirjaten samalla viestipöytäkirjaa ajantasaisesti.

Toiminta oli hyvässä vauhdissa ja juuri kun pääsimme syvemmälle tilanteeseen harjoitus vihellettiin poikki: Kello oli loppu!

Olisimme mielellään vielä nähneet henkilöpelastuksen menetelmät avunsaamiseen tapahtumapaikalle ja evakuointiharjoituksen toiminnassa.

Mutta hyvä näinkin. Tilaisuus oli Porvoolaisille kaikin puolin opettavainen, myös tulevien harjoitusten sekä tositilanteiden varalta.

 

Erityisesti kiittelimme Mikkoa asiallisesta kalustosta, asennuskykyisyydestä ja viestittäjän taidoista. Kuulemamme perustella toivotamme hänet lämpimästi radioamatööritoimintaan mukaan; kooli on kuulemma kohta tulossa! Häneltä saamme ensiluokan oppia VaPePa-viestittämiseen. FB!

 

Viestiryhmä on melkein jo koossa. Irina, Esamatti OH2FBJ, Juha OH3HPU, Jouni OH2JIU, Mikko ja Sari.

 

Johtoauto ja viestiauto lähtövalmiina kokoontumisalueelta

 

 

Viksu viestiteltta kohoaa nopeasti avuliaiden käsien puristuksessa.

 

Ja viesti tulee ääneen. Miika OH2LOI, Mikko, Esamatti OH2FBJ.

 

Harjoituksen johdon puheille jonotetaan.

 

Päätesanat; viranomaistaho, sekä VaPePa:n vetäjät kertoivat ja kiittelivät runsaslukuista osanottajistoa. Puhetta pitää Pekka Kunnas.

 

Harjoitusväki kerääntyi ryhmittäin defusing-tilaisuuteen. Tässä VaPePa:laiset purkavat tuntojaan.

 

Oikealla porrasreunalla Kalle OH2BIA ja Miika OH2LOI. Siitä ylös vähän vasemmalle Esamatti OH2FBJ ja Juha OH3HPU. Ylätasanteella oikealla punaisen miehen molemmin puolin Mikko, Jouni OH2JIU sekä Sari & Irina.

 

Pekka Kunnas testaa suunnittelemaansa SUROVA 2007 harjoitusta defusing-tilanteeessa.

 


MAGIRUS DEUZ vm. 1962 tikasauto.

En malttanut olla käyttämättä tilaisuutta tavata "vanhaa tuttavuuttani"; Porvoon kaupungin palolaitoksen nyt kunnianarvoisaa vanhusta joka oli päässyt uusiin upean mahtaviin tiloihin eläkepäivään viettämään.

 

Ollessani kerran tulossa (1962 !) koulupäiväni lopettaneena Adlercreuzinkatua paloaseman luona silmiini heijastui tulenpalavan punainen paloauto joka ojenteli hopeanhohtoisia tikkaita kevätpäiväiselle taivaalle! Sitä olivat tulleet ihailemaan takki+solmiopukuiset kaupungin herrat joille taivastikkaiden ulottuvuuksia esiteltiin ylpeinä!

Minäkin siinä joukon jatkona ihailin matalasti murisevaa Magirus Deuzia jota palomiehet ohjastivat ylös, kaaria vasemmalle oikealle pystyyn ja alas!

Oli todella komea; siihen aikaan Porvooseen rakennettiin useita kerrostaloja keskelle kaupunkia. Tikasauto oli välttämättömyys paloturvallisuuden vuoksi. Mittarissa nyt 13534 km !

 

Mittaridetaljeja. Mustassa mittaripaneelissa vasemmalta ylhäältä oikealle alas: hehkutuksen merkkikierukka, paineilma, kaukovalomerkkivalo öljynpainemerkkivalo (blanko Magirus-merkki) käynnistyskahva eli starttivipu, punasireenin merkkivalo, sinimajakan katkaisin, Suuntaviitan/vilkkujen katkaisin, suuntaviitan merkkivalo, öljynpaine, nopeus, käyttötuntimittari virta-avain.

Kojelaudan päällä on valkea painonappi jolla saadaan sireeniin lisää kiljuvia kierroksia!

Alla jykevien polkimien lisäksi käsijarruvipu, voimanulosoton kytkin (tikaskoneistolle, tukijalkojen hydrauliikkapumpulle) sekä vaihdetanko, vaihteiden määrää ja kaaviota en tajunnut katsoa..).

 

Tikkaiden "ohjaamo" oli siinä vasemman takapyörän vieressä. (kuva koottu kahdesta valotuksesta koska Magirus oli niin seinän vierellä, ettei kamera mahtunut..)


3.11.2007

KERHOTILAA KATSOMASSA

Asko OH2JMF ja Kalle OH2BIA


1.11.2007

LAINEITA JOHTOKUNNAN KOKOUKSESTA 2007-4

Kerhon johtokunta piti kokouksen 31.10.2007 paikalla ollen 3 jäsentä: pj Timo Keskinen OH2HXP, jäsen Esamatti Käkelä OH2FBJ sekä jäsen&sihteeri Eda Ekström OH2LXB.

Kokouksessa todettiin ilmoitusasioina neljän kerholaisen osallistuvan lauantaina 4.11. pidettävään suuronnettomuusharjoitus SUROVA 2007 VaPePa-viestitykseen. Ja että kerhon QSL-kortit OH2ABB (4000 kpl) sekä OG80ABB (500 kpl) ovat tulossa postilähetyksenä kerholle.

 

Jäsenasioissa totesimme suru-uutisena kahden pitkäaikaisen jäsenen Jorma Ritarin OH2HED sekä Raimo Simolinin OH2LGN Silent Key.

Kerhon jäsenmäärä on heidän jälkeensä 48.

 

Kerhon menetettyä WSOY:ssä olleen kerhotilan kaupallisista syistä "vahvemmalleen" olemme tekemässä sopimusta kerhon jäsenen Askon OH2JMF kanssa ulkorakennuksen käyttöönotosta ja peruskorjauksesta kerhotilaksi. sitä varten on perustettu kolmen (3) hengen työryhmä joka koordinoi kerhotilaprojektia.

 

Koska kerhotilan kunnostukseen tulee menemään n. määrä €uroja, olemme kaikesta huolimatta päättäneet siirtää investointihankinnat kerhoprojektin jälkeisiin aikoihin. Käytössämme olevat rahavarat suunnataan kerhotilan käyttökuntoon saattamiseksi mahdollisimman pian. Aikataulua ei ole, koska tämä on vapaaehtoisprojekti mutta tietysti toivossa olisi päästä kerhoilemaan - muutenkin kuin talkoiden merkeissä - joskus ensi kevättalvella...

 

Kerho on saamassa toistimen OH2RUB varalaitteeksi uuden, modifioidun RD58:n. Lisäksi huomioimme toistimen nykyisen sisäänmenotaajuuden olevan useimmiten "tukossa"; toistinta ei saa aukeamaan edes kaupunkialueelta mobileaseman täydellä teholla. Kokeilemme ASAP vaihtaa sisäänmenotaajuden 2000 erotukselle! Asiaa tutkitaan.

 

Seuraava kokous pidetään tammikuussa 2008.


18.10.2007

KERHOILLAT PERUTTU TOISTAISEKSI !

 

Kerhomme toiminnassa on kääntymässä uusi aikakausi.

Sen airuina joudumme lopettamaan toiskeskiviikkoiset kerhoillat toistaiseksi.

Pääsyynä on edellisen tilamme vuokrasopimuksen irtisanominen WSOY:n väestösuojasta.. Korvaavaa tilaa ei ole löytynyt Renorin puolesta vaikka kiinteistöpäällikkö Pekka Kunnas on pyrkinyt siihen vaivojaan säästämättä.

 

Olemme päättäneet neuvotteluissa hyväksyä kerhomme jäsenen Askon OH2JMF tarjouksen hänen omistamansa ulkorakennuksen muuntamisesta ja kunnostamisesta kerhotilakäyttöön.

 

Tähän päätökseen liittyy paljon ja monia asioita suunniteltaviksi ja tehtäväksi, hankintoja suoritettaviksi sekä lukuisa määrä vielä tekemättömiä työtunteja. Niiden kattamiseksi toivomme mahdollisimman monen kerholaisen osallistuvan talkoisiin kykyjensä ja mahdollisuuksiensa mukaan.

 

Kerhotilan aikaansaamista varten on perustettu vetäjätiimi johon kuuluvat Timo OH2HXP, Tapsa OH2HXT ja Asko OH2JMF.

 

Kaikesta tulevasta toiminnasta - joka hyvän aikaa tulee koostumaan erimuotoisista talkootilaisuuksista - tiedotamme pääsääntöisesti tällä nettisivustolla ja toissijaisesti muilla tietovälineillä (mm. OH2RUB - sähköpostijakelu j.n.e) kun niiden aika on.

 

Kiitämme tässä Pekka Kunnasta suopeasta suhtautumisesta kerhoomme ja toivomme tapaavamme jatkossakin.


18.10.2007

KERHOILTA TOIMISTOTUKKU TALKA:n TILOISSA

Kerholaisilla oli mahdollisuus tutustua Toimistotukku TALKA:n tiloihin, tuotteisiin ja kuulla yrityksen historia toimitusjohtaja Sakari Vehkalan esittelemänä ja isännöimänä.

tilaisuuteen saapui kuusi kerholaista. Antoisan, monia asioita sisältäneen keskustelun jälkeen nautimme kahvit Talkan vieraanvaraisissa tiloissa.

 

Kiitämme näin tj. Sakari Vehkalaa miellyttävästä tilaisuudesta.

 

 


16.10.2007

KERHOILTA - YRITYSVIERAILU

Meillä on mahdollisuus ja kunnia päästä yritysvierailulle Toimistotukku Talkan tiloihin keskiviikkona 17.10.2007 klo 17:30 !

 

Kerholaisille tervetuloa tilaisuuteen!


3.10.2007

RAIMO OH2LGN SILENT KEY

 

 

 

Olemme  saaneet surunviestin

Hyvä ystävämme ja kerholaisemme

Raimo Simolin

OH2LGN

poistui joukostamme 28.09.2007

Kerhomme jäsenet kunnioittaen ottavat osaa läheisten suruun.

 

 


1.10.2007

KERHOILTA: ON!

tilapäisissä tiloissa Mannerheiminkatu 20 (kuten 5.9. pidetty) wanhasta pääovesta sisään. Klo 18 - 21 välisenä aikana.

tervetuloa!

 


23.09.2007

OH2RCH

Espoon toistimet OH2RCH 145.625MHz ja 434.825MHz että 1297.125MHz ovat
säätösession jäljiltä hieman huonolla hapella.

Softapäivityksen yhteydessä toistimet unohtivat kaikki parametrinsä, ja 70cm saatiin käyttökuntoon ulkomuistista. 2m kärsii teho-ongelmista ja 23cm jäi ajanpuutteessa parametroimatta joten ovat QRT seuraavaan säätökeikkaan asti.

Toistimet palaavat ääneen mahdollisimman pian.

73
Erik OH2LAK
OH2RCH valvoja

 

Välitetty tieto [Fin-Ham]-listalta


21.09.2007

KERHOILTATILANNE

Ei ole vieläkään selvinnyt. Ennenkuin lähdet etsimään kerhoiltaa (4.10.) niin katso tältä sivulta onko tavattavissa ja jos, niin mistä sen löytää!


19.09.2007

KERHOILTA ON PERUTTU !

tilojen puutteen vuoksi. Palaamme asiaan ennen seuraavaa kerhoiltaa: 4.10.2007 !

Seuratkaa näitä sivua joilla tiedotamme tilanteesta!


12.09.2007

14M  F457

 

 Including The Baby Driver: Yo gotta Believe it.. Don't even Try'

Sakari: decrypted plate ! 

SUBARU IMPREZA WRX .SUBARU IMPREZA WRX .SUBARU IMPREZA WRX .SUBARU IMPREZA WRX .SUBARU IMPREZA WRX .SUBARU IMPREZA WRX .SUBARU IMPREZA WRX .

 

 

 

 

 

Mighty Smile! Angry Look! (but who's plate? :~/

 

 

 

 

 

The Power Talk's

 

Vedä Usvaa..

 

Pink Floyd LIVE

 

 

 

 

 

 

(OLI VÄLIPALA RADIOILLE)


6.9.2007

KERHOILTA

..pidettiin tällä kertaa neuvotteluhuone 1:sessä! Siitä kiitos kiinteistöpäällikkö Pekka Kunnakselle joka pitää puoltamme kerhoa heiluttavien asioiden melskeissä!

 

 

Kerhon vieraskirja ei ollut paikalla joten kuvista laskien paikalla olivat Kurre OH2JVS, Erik OH2BPA, Esamatti OH2FBJ, Antti OH2FHN, Pekka OH2JJM, Miika OH2GEZ + harmoninen, Jari OH2JRJ + harmoninen, Timppa OH2HXP, Asko OH2JMF, Aulis OH2HTA ja Veka OH2HII. Niin ja kuviensa takana Eda OH2LXB. 14 henkilöä!

Kahvitkin tulivat talon, kiinteistöpäällikön puolesta; "tee-se-itse"-menetelmällä! Siitä kiitos!


5.9.2007

SUROVA 2007

Itä-Uudellamaalla pidetään suuronnettomuusharjoitus:

 

3.11.2007 klo 9.00 - 15.00

 

Tavoitteena on harjoitella Itä-Uudenmaan viranomaisten keskinäistä sekä viranomaisten ja VaPePan:n välistä yhteistyötä suuronnettomuustilanteessa.

 

Harjoitus käynnistyy suuronnettomuushälytyksestä.

 

Porvoon RadioHarrastajien osallistumisesta harjoituksen viestitehtäviin saamme lisätietoa VaPePa-vastaavamme Kalle OH2BIA kautta. Varaudumme viestitoimintaan VaPePa-järjestelyjen mukaisesti.

 


4.09.2007

TILAPÄINEN KERHOILTA!

Tulevat tilat eivät vieläkään ole käytössämme mutta voimme pitää kerhoillan neuvotteluhuone 1:sessä 5.09.2007 normaaliin aikaan klo 18.

 

Sinne pääsee WSOY:n vanhasta Mannerheiminkatu 20 pääovesta.

Jos ongelmia niin soita Edalle tahi huutele OH2RUB Porvoon toistimella!


 

26.08.2007

ohjusvene PORVOO

Kävi vierailulla Porvoossa 24-25.08.2007 ja kävin yleisövierailulla aluksella. Ohessa kuvia uljaasta aluksesta.

 

(tämä kuva vuoden 2006 vierailulta - joita myös jokunen kuvastossa)


17.08.2007

SYYSKAUDEN ALKU SIIRTYY!

 

 

Syyskauden kerhoiltojen avaus siirtyy!

Tulevia kerhotilojamme ei ole vielä saatu kunnostettua joten emme pääse sinne ainakaan ennen syyskuuta!

Tässä vaiheessa (17.8.07) oletamme pääsevämme aloittamaan 5.09.07 klo 18.

Jos ei tämäkään onnistu niin ilmoitamme kaikin mahdollisin keinoin koska pääsemme tutustumaan uusiin tiloihin ja kerhoilemaan.!

 


26.7.2007

KAHVIKAS(S)A 2007

On laskettu ja menossa kerhon tilille.

Laskekaa itse rahapuun (bonsai) juurella... Miika OH2LOI varsinkin!

t: Eda


25.7.2007

AURORA 2008

SRAL kesäleiri Hankasalmella 10-13.7.2008.

 

http://www.oh6ad.fi/kesaleiri2008/

 

Sivut avataan varsinaisesti keväällä 2008.

 

Tapahtumapaikan, Lomakeskus Revontulen sivut ovat:

 

http://www.revontuli.fi/?action=etusivu


25.7.2007

KESÄLEIRI SRAL 2007 PETÄYS

muistojemme joukossa. Muistokuvia historiaosioissa!


23.7.2007

KIITOKSET!

Hämeenlinnan Radioamatööreille 2007 PETÄYS kesäleiristä!

 

Avaamme kohtapuolin (toivon: viikolla 30) PETÄYS 2007 sivun kuvien kera!


2.7.2007

KERHO MUUTTAA!

Kerhon nykyiset tilat tarvitaan muuhun käyttöön joten joudumme muuttamaan!

Renor Oy tarjoaa meille toista yhteiskäyttötilaa kerhotilaksi. Se on samassa kiinteistössä mutta Kaivokadun varrella viidennessä (5) kerroksessa jonne pääsee hissillä.

 

Siirrämme kerhokaapin (tai ainakin tärkeimmät sen sisällyksestä) tilapäismajoituksen kautta uusiin tiloihin. Syksyn mittaan vedämme sinne antennikaapelit ja kotiudumme näkyvämpiin tiloihin hyvässä yhteissovussa muiden kokoustilojen käyttäjien kanssa.

 

Näillä näkymin syyskauden kerhoillat alkavat arvioituun aikaan mutta siellä uudemmassa tilassa! Jonne sitten olette tervetulleita.

Tarkempaa tietoa elokuun vaiheessa ennen 22.8.2007 klo 18...

 

Ajo-ohjetta päivitetään sitä ennen.


19.6.2007

OH0SIX

16.6.2007 tuli uusi majakka ääneen Ahvenanmaalla: OH0SIX tiedotti Jukka OH6DD 73'sten kera!

 

Se on taajuudella 50.017 MHz, sen kutsu on tuoOH0SIX ja QTH Stålsby jonka lokaattori on JP90XI. Korkeudeltaan merenpinnasta 65 m. Antennina on dipoli pohjois-eteläsuuntaisesti. Tehoja on ERP 3 W.


15.6.2007

RADIOAMATÖÖRIMÄÄRÄYKSIÄ UUDISTETTU!

 

Suomen Radioamatööriliitto tiedottaa 14.6.2007 luetussa ylimääräisessä bulletiinissa 22a radioamatöörimääräysten muutoksesta.

 

Bulletiini ja uudistetut määräyskohdat ovat luettavissa Liiton nettisivuilta!

 

Määräykset ovat pääosin jo astuneet voimaan! Loput muutokset aktivoituvat syksyn myötä, marraskuuhun mennessä!

Ficoran RADIOAMATÖÖRIMÄÄRÄYS "Viestintävirasto 6G/2007 M" on luettavissa pdf-muotoisena.


7.6.2007

KATTOPARTIO TIEDOTTAA

..käyneensä katolla!

Lähtöä valmistelevat: (vas) Erik OH2BPA, Jösse OH2HXS (selin), Asko OH2JMF, Timppa OH2HXP, Tapsa OH2HXT (selin), Esamatti OH2FBJ, Uolevi OH2JJI (takana), Aulis OH2HTA, Sakke OH2HXZ ja Veka OH2HII.

Jonne väkeä lappaa! Asko OH2JMF, Veka OH2HII, Sakke OH2HXZ, Esamatti OH2FBJ, Rainer OH2KLN.

Maiseman komistukset! Veka OH2HII, Rainer OH2KLN, Sakke OH2HXZ ja Asko OH2JMF.

Ja olihan muillakin "joitain antenniongelmia"... Takana Joonaanmäen kalliosuojan telemasto.

Mutta työn tekivät Sakke OH2HXZ sekä Esamatti OH2FBJ. FB!


26.05.2007

20 A SULAKE

Etsiessämme vikaa väärin kytketyn ja toimimattoman kerhorigin ongelmaan eräs asia unohtui.

 

Rigiähän "korkattiin" pariinkin otteeseen mutta kaikki (sulakkeetkin) vaikuttivat olevan kunnossa. Mutta eipä vain toiminut, oli aivan pimeä. Kirjaimellisesti

 

Tulipa tuossa eilen illalla käydessä allamainitun käsirigipaketin vietyäni kerhokaappiin vielä kokeilla mistä sulakenkä puristaa..

Kytkentöjä tehtiin. Ei valoa.. Mietin, että voisiko powerin virrassa olla jotakin? Tosin sen etuseinän merkkivalo paloi ON-asennossa ihan hienosti.. Mutta kuitenkin... Eipä tietysti ollut työkaluja mittareita matkassa. Mistä "mittapää"? No, olihan meillä "perusrigi" YAESU FT-77 ! Se kaapin pohjalta ja kiinni. Virta päälle: EI MITÄÄN!

Tästä päätellen, että virrattomuusvika on poweriperäinen!

YAESU PF-77 auki ja kas: kannen alla ylimmäisenä sulakepesä ja siellä asusti tämä tämmöinen:

 

 

Näytti sen verran pahalta, että pannaan hakuun lasiputkisulake 20 A, kooltaan Ø 6.3 x 30 mm. Kun löytyy niin sisään poweriin vaan.. Ja katsotaan sitten uudestaan lähteekö homma käyntiin!

t: Eda


25.05.2007

KÄSIRIGI LAINATTAVAKSI

Reiskan OH2HK lahjoittama YAESU FT-470 (vm. 1992) on todettu käyttökelpoiseksi; mukana olleet kaksi akkua on ladattu, purettu ja ladattu osoittautuen kohtuullisen käyttökelpoisiksi. Mkana paketissa on rigin ja antennin lisäksi kaksi (em.) akkua, niiden laturi, autoadapteri 12 VDC liitäntäjohtoineen, manuaali sekä pikaohje. Lisäksi hiukan pitempi Diamond-antenni ja koko komeus kantolaukussa malli "MOBIRA TALKMAN 620" ! (vm 1990).

 

Lainatessa on AINA merkittävä lainaajan nimi + kooli, matkapuhelinnumero (!) sekä laina-aika kerhon VIERASKIRJAAN!

Laina-aika on tavallisesti kaksi viikkoa (kerhoiltojen väli) kesäaikana kuitenkin (myös) kerhoiltojen väli (siis kesäkuun alusta elokuun puoleenväliin) ellei joku muu halua lainata rigiä. Tällöin laina-aika on (haluttaessa) vähintäin kaksi (2) viikkoa ja jos rigi on jo ollut lainassa yli kaksi viikkoa niin lainaaja 1 on velvollinen sopimaan rigin siirtämisestä (kuittausta vastaan, kuittauslappu toimitettava kerholle kohtuullisessa ajassa) lainaajalle 2 mahdollisimman pian! ASAP !

 

Rigin saa muulloinkin lainaksi kuin kerhoiltoina: soittamalla kerhon avainhenkilöille. (ks. OH2ABB kerhosivut)

Vaikka kokeiltavaksi - miten jäykkä PTT todella on ! Olis kiva löytää/saada siihen käypä monofoni!


23.05.2007

KATTOPARTION KOKEMUKSIA

Kävimme lauantaina 19.5. katolla tutkimassa antennitilannetta. Ylhäällä tuulessa heiluivat antennin lisäksi Esamatti OH2FBJ sekä Eda OH2LXB.

Asko OH2JMF "koeajoi" testerillä syöttökaapeleita alakellaritilasta. Olivat - onneksi! - OK!

Että kattotyötä vielä lisää niin OH2ABB pääsee ääneen: QRT -> QRV.

 

Totesimme tilanteen huolestutattavaksi joten otimme HF-GP:n alas.

 

Ei pahasti, ei poikki mutta oikaisu pitää tehdä hallitusti.

Irrottelimme liitosruuveja mutta niiden reikäporausten jäysteet estivät antennia osioitumasta.

 

Siis irti mastosta ja kokonaisena katon välitilaan.

Myöhemmin tavataan joukolla oikaisu mielessä!

 

Liitosongelmaan meillä oli liian tulinen "juotin"-poltin. Liitin kärysi ennenkuin tina suli... Joten X-50 VHF/UHF-asennus jäi yhtä kaikki puoliväliin.

 

Diamond X-50 on koottuna samoin katon välitilassa jo seitsemättä (7) kuukauttaan..

Tilanne aktivoidaan ASAP.

 


18.05.2007

JORMA OH2HED SILENT KEY

 

 

 

Olemme  saaneet surunviestin

Hyvä ystävämme ja kerholaisemme

Jorma Ritari

OH2HED

poistui joukostamme 14.5.2007

Kerhomme jäsenet kunnioittaen ottavat osaa läheisten suruun.

 

 


15.05.2007

KUVIA LISÄÄ SAPELI / FIELD DAY 8

Sapeli-sivulla on lisätty Markun OH2HNV / NITTON toimittamat kuvat! Niistä kiitoksia Markulle! Ja hänen jaksamisestaan vetää Sapeli- ja yhteistapahtumiamme!


15.05.2007

KERHOLEHTI 2007-2

..on ilmestynyt myös netistä luettavaksi. On pdf-tiedostomuotoa.


13.05.2007

REISKAN OH2HK KERHOILTA

Kerhomme kunniajäsen Reino OH2HK kävi esittämässä kerholaisillemme "RADIOAMATÖÖRIEN HISTORIAA - 85 vuotta suomalaista radiohistoriaa"-esitelmän.

Esitelmätilaisuutta juhlisti 19 henkeä, mukana myös Kakkosten Kerhon "lähetystö"; Matti OH2NT Erkki OH2EK Asko OH2HRI Leif OH2HPX.

 

Samassa yhteydessä Reiska OH2HK lahjoitti kerholle portaabelirigin, YAESU FT-470 dualbander-käsiradion. Siitä kiitos OM Reiskalle!

Kerholehti 2007-2 pyrittiin jakamaan samassa yhteydessä suoraan käteen niille kerholaisille jotka tulivat paikalle.

Loput - suurin osa - saivat II lk postimerkin kylkeensä ja lähtivät torstaina ITELLA:n (!) kyydissä loppumatkalle!

 

 

 

 

Reiskan OH2HK lahjoitus heti tuoreeltaan. FB. TNX!

 

Kerholle ostettiin ÄSSÄ-rykmentin postikorttisarja KUVIA ÄSSÄN TIETÄ

Ässä-rykmentin perinnetoimikunnan tukemiseksi.

Reiska OH2HK on Ässä-rykmentin perinnetoimikunnan tiedottaja.

 

 

Kerholahjoitus YAESU FT-470, taisi olla vm. 1990 ? (Miika OH2LOI?)

Täysi paketti joka lähtöön/P

2 akkua (toimivaa!), autolatausadapteri ja verkkolaite.

Rigi varusteineen lainattavissa kerholta!

 

Vieraskirja 2007.05.09

 


8.5.2007

ANTENNIPARTY

Pyrimme saamaan antennityöryhmän kattopartioon katsoakseen aluksi mikä tilanne on.

PeltikattoFieldDay koordinoidaan kerhoilloissa, tulkaapa mukaan!

Työvälineitä tarvitaan, juotosmahdollisuus ilman 220 VAC ja antennianalysaattori sekä SWR-mittausta!

Olettaisin, että retki käy tuossa jonkun lauantain yhteydessä jolloin tutkitaan tilanne.

Tarpeelliset korjaustoimet tehdään tarpeiden ja välineiden hankinnan jälkeen seuraavaksi sovittavana viikonloppuna.

Tarjolla upeita maisemia ja kerhokellarikahvit!


8.5.2007

KERHOLEHTI HAETTAVISSA KERHOLTA!

On ilmestymässä kerholehtemme järjestyksessään 49 numero joka on 2007-2. Sen yhteydessä on myös jäsenmaksulappu niille joilla on oikeus maksaa jäsenmaksu :~)

Pyrimme jakelemaan mahdollisimman monta jäsenkirjettä kerhoillassa, että säästäisimme postituskuluja, eli II lk postimerkkejä joilla loput kuoret sitten liikahtavat koteihin!


21.04.2007

KERHOVIDEOIDEN TILAUSSIVU

Olemme lisänneet sivun jolle kerätään kerhon ja kerholaisten videotallenteita.

Niitä voi tilata - ainakin alkuun Edan kautta - sopimalla miten/milloin kopiointi tapahtuu ja tuomalla raakamateriaalin, CD-ROM:n, DVD-R +R:n työpisteeseen.

 

Kartutamme kokoelmaa sitä mukaa kuin videoita tuotetaan ja vanhoja löydetään.


12.04.2007

KORKEAN PAIKAN LEIRI

 

Pidettiin onnistuneesti pitkänäperjantaina 6.4.2007 aamusta alkaen seuraavalle lankalauantaille!

Yhteistyössä SAPELI-kerhon kanssa Markun OH2HNV/Nitton:in järjestämänä!

 

Kävijöitä oli hieman päälle 30, tuulesta ja tuiskustakin huolimatta antennit saatiin virvelöityä puihin.

Hf:llä kokeiltiin G5RV:tä ja killusta tehtyä dipolia.

UHF/VHF:llä oli Cometin GP6:nen ja oli sitten Porvoon ripiiterille niin nolla kohdassa kuin vain saattoi.

CB-puolella oli tikapuu-antenni.

 

Ai niin olihan siellä parit esitelmätkin......antenneista/ raporteista ja niiden mahdottomuudesta (desibeleistä) sekä kuva lähetteistä.

Qusojen määrää en tiedä, mutta epäilen niitä olevan jokseenkin vähän Markulla OH2HNV lienee kirjanpito.

Hernekeitto ja siihen kuuluvat pannarit kelpasivat kävijöille ja grillattiinpa siinä myöhemmin makkaratkin, niin ja pakolliset saunomisetkin oli tarjolla.

 

Yön yli majoittuviakin oli alun toistakymmentä, pihalla oli parit asuntoautot ja yksi vaunukuntakin.

Ohessa jokunen ruutu paikanpäältä!

 

Korkeanpaikankammoleirin sali

 

HF-asema

 

Tekniikkaa!

Tikapuuantenni

 

UHF-liittimen asennusta!

 

Terveisin Jari OH2JRJ


10.04.2007

PORVOON VANHAA LA-KAARTIA

 

Piipahdimme Helluttimen Pullattimessa kahvikupillisella.

(vas.) "58", "46" eli "EDAX" ja "PENTAX". Oli mukava tavata ja kiitoksia pätkästä.... Lisää silloin tällöin samanlaista!


9.4.2007

HF-ANTENNI

Sarjassamme näin pääsi käymään... Jossain vaiheessa talven aikana...


5.04.2007

ESPOON & VANTAAN 70 cm TOISTIMET

 

Hamimaailma [Fin-Ham] on saanut uutta tietoa pääkaupunkiseudun 70 cm toistimista.

TOISTIN TAAJUUS EROTUS ALIÄÄNI HUOM!
OH2RUF 434,900 MHz - 2.0 MHz 118.8 Hz  
OH2RCH 434.825 MHz - 2.0 MHz 118.9 Hz  
OH2RCH 434.975 MHz - 2.0 MHz 118.8 Hz QRV soon!

 

Toistimet ja tietoa niistä tuotti Erik OH2LAK. Häntä kiitämme aktiivisuudesta!


22.03.2007

FIELD DAY Nr 8

Pidetään 6.4.2007 alkaen klo 9...

Kiitämme samalla Markkua NITTON / OH2HNV vuosia jatkuneesta tarmokkaasta meidän hyvien asioiden junailemisesta!

Tarkemmin SAPELIT-sivulla!

 


15.03.2007

VUOSIKOKOUS

..pidettiin 14.3.2007 kerhotiloissa Linnankoskenkatu 36 06100 PORVOO.

Läsnä oli 13 kerholaista ja tilaisuus oli erityisen asiallinen ja antoisa palautteestaan tulevalle johtokuntatyöskentelylle.

Kannustavassa hengessä pohdittiin kerhon tilannetta ja tulevaisuuden toiminnan suuntaviivoja.

 

Aivan käytännön asiana hyväksyttiin 2006 toimintakertomus sekä tilit joista johtokunta sai vastuuvapauden.

Samalla käytiin toimintasuunnitelma sekä talousarvioehdotus kaudelle 2007 sopivin lisäyksin ja täsmennöksin.

 

Alkaneen kauden 2007 johtokunta on seuraava:

Sivuston toimihenkilötiedot on päivitetty ja toimintakertomus 2006 sekä toimintasuunnitelma 2007 ovat myös luettavissa sivuillaan.


10.03.2007

SAPELIPOSTIA SAAPUNUT

MONNI 1 toimitti kuvaruudun. (tästä)


8.3.2007

KERHOLEHTI 2007-1 ILMESTYNYT MYÖS NETISSÄ.pdf

Olen pahoillani kerholehden paperifyysisen olomuodon rujoudesta.

Tällä kertaa säästin kopiointikuluissa ja käytin kerholle ostettuja A4-papereita tulostaessani 12-sivuisen tekeleen. Ensin meni ~ 1½ tuntia tapellessa kaksipuoleisten syöttölaitteen kanssa, ei yhtään onnistunutta lehteä vaan silppua ja ruttua...

Luovutin ja kokeilin "manuaalista" 2-puoleista: ensin toinen puoli, sivut 1  ja 12 sitten nippu nurin, toinen puoli sivut 11 ja 2. Mutta ei sekään "totellut" vaan syöttöhäiriöitä niiden kertaalleen jo ajettujen papereiden kanssa...

Yrittelin aikani mutta kaksipuoleisuus ei vain onnistunut joten kyllästyin ja painoin sitten sitä vihreää nappia!

Tulihan se sieltä.

 

Ja nettilukijalle varoituksen sana (jos sellaista tarvitaan), että on lehti "paksu", paljon kuvia joten tiedostokoko on ihan mukava 10 megaa..

Tosin miltei kaikilla teillä on nopeampi yhteys kuin minun 512 kt/sek joten siitä vaan yrittämään värillistä versiota.

Tästä, t: Eda


1.3.2007

LASTEN KERHOILTA

Olikin helmikuun viimeisenä!

Taiteilijat taas vauhdissa! Liitutaulu laulaa valkoisia kuvioviivoja!

 

Onnistujat! Saara ja Valtteri, Sami ja Anttikin!

 

Tästäpä tuli mieleemme, että kerholehti 2007-1 lähti postiin II lk kirjekuorissa keskiviikkoiltana!

Toteaa myös Tane. Säästimme siten aiheutuneita kustannuksia kun kerhokävijät poimivat omat kuorensa joten postimerkkejä niihin ei tarvinnut.

Tulosteet "painettiin" jo olemassaoloeville A4-papereille joten tämä kerholehti selvisi pienin kustannuksin!

 

Tosin jälkikin on sen mukaista: tappelin kopiokoneen kanssa 1½ tuntia yrittäen saada 2-puoleisia; 2 sivua A4-puolelle mutta kopiokone rypisteli 2-puoleistan kääntötaskussa paperit tukkeutuen vaikka kuinka yritin. Kokeilin "käsikäyttöistä 2-puoleista": kopioin ensin toisen puolen ja käänsin nipun koneeseen nurinpäin siistittynä tasaiseksi taputeltuna. Mutta ei! Pari meni ja sitten tuli taas tukos... Ei niistä saanut toista ajokertaa..

Joten oli tyytyminen 1-puoleisiin ja pienennettyihin vihkosiin jossa nidonta oli "nurinniskoin" sivuihin nähden. Mutta oli nyt kumminkin.

Tärkeintä oli saada vuosikokousilmoitus jokaiselle kerholaiselle ja sehän meni! FB!

 

Kerholehti "ilmestyy" tännekin kunhan se on ehtinyt II-luokan postissa ensin "kestotilaajille" !


 

13.2.2007

KERHOILLASSA TOIMINTASUUNNITELMAEHDOTUKSIA PLS!

On aika jälleen valmistautua vuosikokoukseen. Se on 14.3. kerhoillan yhteydessä.

Ennen kokousta on tehtävä valmisteluja. Niiden toimeenpanijat ovat jo valittu mutta omalta osaltani toivoisin lisää hyviä, asiallisia ehdotuksia 2007 toimintasuunnitelmaan. Kirjaamme tässä vielä ennen vuosikokousiltaa ja saapi kokouksessakin sitten vielä ehdottaa, mitä teemme tämän vuoden aikana.

Näissä merkeissä tapaamisiin kerhoilloissa. Ja saa lähettää asiaan liittyviä viestejäkin omakutsuosoitteen kautta!


13.2.2007

QRV - BACK IN BUSINESS AGAIN

Olen pahoillani päivitysviiveestä. Se johtui ADSL-modeemin virtalähteen (!) sippaamisesta.

Nyt vain jälleenmyyjällä oli toimitusvaikeuksia vanhan TELEWELL EA-711 yhteensopivan suhteen. "Sellaisia ei ole enää kenelläkään". Siis hyvä ja kestävä modeemi!

Tosin jo alkuperäinen virtalähde ei ollut laadullisesti ajan tasalla: se hajosi n. 3 vuoden käytön jälkeen. Sain silloin korvaavan tuotteen edullisesti (lue: halvalla 15 €). Se oli se joka NYT sippasi. Mutta sehän oli aito kiinalainen Hon-Kwang.

Tilasin uuden virtalähteen. Meni viikko, ei näkynyt. Tilausta ihmeteltiin ja toistettiin tilaus: 5 VDC 3.0 A. Ja sitten odoteltiin. Parisen viikkoa. Tulihan tuo lopulta: aito kiinalainen Hon-Kwang. Oletan sillä pärjättävän seuraavat 1½ vuotta...


17.1.2007

KERHOILLAT JATKUVAT ODOTETUSTI

 

Etualalla tärkeimmät kerhoiltatarvikkeet. Sekä Miika OH2LOI, Rainer OH2KLN, Timo OH2HXP Esamatti OH2FBJ ja Erik OH2BPA jo vilahtaa tiehensä..

 


9.1.2007

VUODEN 2007 VAALIKOKOUS

pidetään keskiviikkona 14. maaliskuuta 2007 klo 19:30 alkaen kerhotiloissa!

Tarkempaa tietoa myöhemmin.


 

5.1.2007

MAANPUOLUSTUSUUTINEN

 

Lefa, OH2VA Leif Eklöf on poistunut maanpuolustuksen reservistä täytettyään 60v.

Siitä hänelle kunnianosoituksemme.

 

Hänen aloitteestaan lähdimme 2002 vapaaehtoiseen maanpuolustuksen viestitoimintaan mukaan. Viestiharjoituksissa olemme olleet neljätoista (14) kertaa ja miltei aina tavanneet siellä myös majuri Leif Eklöfin hiljaa myhäilemässä asioita junaillen. Hienosti on mennyt; molemmin puolin.

 

Hänen tiedotesivunsa on luettavissamme osoitteessa http://www.klubi.fi/maanpuolustus/eklof/

 

Ja PRH:n maanpuolustustoimintamme sivut ovat alasivuillamme. (tästä).


4.1.2007

Vuoden 2006 UUTISET -sivu siirretty historia-osion kautta tarkasteltavaksi! (tästä kiitos Esamatille OH2FBJ palvelimen tilavarausallokoinnista! FB !)


4.1.2007

KERHOILLAT ALKANEET ODOTETUSTI !

Keskiviikkoperinteen mukaisesti kahden viikon välein.

Kavereita oli varsin mukavasti jo 3.1 ja illat vain paranevat mitä yöt lyhenevät!

Tervetuloa mukavaan joukkoon juttelemaan (ainakin) kahvin kera!

 

Sateenvarjon alla Tapio OH2HXT ja Timo OH2HXP juttelemassa (taaempana) Tapanin OH2FDO ja Jussin (SWL-kuuntelija-amatööri) kanssa.

 


2.1.2007

SRAL 2006 SYYS -sivustolinkki nyt ainoastaan historia-osion kautta! Sehän on historiaa..


(2008)